måndag 26 december 2011

Långväga gäster

Idag kommer mina syskon med familjer på besök. Eftersom de bor i Lund respektive Halmstad, är det inte så ofta som vi ses allihop. Jag ser verkligen fram emot att träffa dem alla och speciellt kul är det att våra barn ses igen.
Vi har inte några extra gästrum så det kommer att bli ett pusslande med sovplatser, eventuellt får någon ligga i köket. Dessutom har vi bara en toalett, vilket gör det lite knivigt med tanke på alla tonårsbarn som gillar att duscha ofta och länge. Antar att det löser sig bara man vill. Kan man stoppa in hela högen i duschkabinen samtidigt? Högtryckstvätt?

Vi brukar hålla julklappsnivån på en väldigt modest nivå. I år ska vi leka julklappsleken med en tärning och en stor julklappshög som ska fördelas med hjälp av den. Lärar-, mammakänslorna slog till direkt när den här leken kom på tal. Tänk om det inte blir rättvist? Tänk om någon blir utan? Hmm... Vad gör vi då?

4 kommentarer:

  1. Hej Eva god fortsättning på julen! Du och familjen verkar vara på någorlunda på fötter igen. Det låter jättekul att dina syskon och familjer kommer på besök, och som du säger, kul att kusinerna träffas också:) Jag och yngste sonen (den äldsta är i Kambodja) kom nyss hem från min syster med familj nere i Småland!
    Kram Tina

    SvaraRadera
  2. Hoppas att det gick bra med julklappsleken.
    Vi brukar också leka den leken. Då ändrar jag reglerna efter vilka som är med. När allt är slut lägger jag till en regel, att den som inte har något får ta en sak av någon annan, men inte från dem som bara har en sak. Det blir en överraskning, positivt för någon men negativt för någon annan. Är det små barn med, kan man fråga om de är nöjda. Den som inte är nöjd kan få ta av en vuxen eller från en påse med extra saker, som man vet att de gillar. Det går att ändra reglerna i det oändliga, tex så att spelet aldrig tar slut. Då tröttnar alla och är sååå nöjda.
    Jag förstår att ni har haft det trevligt med dina syskon och barnens kusiner. Synd att de bor så långt borta att ni sällan ses. Men det kunde ha varit värre, de kunde tex ha bott i USA eller Kina. Man får se positivt och det gör du.
    Vi får se till att träffas senare i den här månaden.

    Kram / Karin H

    SvaraRadera
  3. Hoppas att det blev lyckat med julklappsleken, vi har pratat om den som en variant av vår julklappsidé. Nu kör vi en annan variant som är bra för stora familjer och ett försök att begränsa julklappshysterin. Alla köper en julklapp var, den man köper till har man fått genom lottning och största hemlighetsmakeri. Julklappsrim är ett måste, nu när alla barn är så stora är det rimmet som har blivit den största utmaningen.
    Ringer dig om någon dag.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Julklappsleken gick bra! Den yngsta fick flera klappar och det var det viktigaste. Vi hade några reservpaket men ingen blev helt utan.
    Det är sååå härligt att se kusinerna tillsammans och se att de tycker om varandra trots åldersskillnaden, avståndet och de ganska sällsynta mötena.
    Kram!

    SvaraRadera